czwartek, 8 marca 2012

Mini Caprese

Caprese to znany rodzaj włoskiej sałatki. Znudzona tradycyjną wersją, postanowiłam zrobić ją z pomidorków koktajlowych i mini mozzarelli. Uniwersalna i lubiana przez wszystkich przystawka idealnie sprawdzi się na imprezach i domowych przyjęciach.


Składniki:

  • pomidorki koktajlowe
  • mini mozzarella
  • oliwa z oliwek
  • bazylia świeża lub suszona
  • pieprz i sól
  • wykałaczki


Jak to zrobić?

  • Na każdą wykałaczkę nadziać pomidorka i kulkę mozzarelli.
  • Ułożyć na talerzu i skropić oliwą z oliwek oraz doprawić solą, pieprzem i bazylią.


2 komentarze:

  1. Uwielbiam. Na letniego grilla wbijam je w wielkiego pomidora i znikają zanim się pojawią.

    OdpowiedzUsuń
  2. w prostocie siła, pięknie się prezentują.

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic