Składniki:
- pół szklanki płatków owsianych błyskawicznych
- szklanka mleka
- gruszka
- garść orzechów pekan
- łyżka nasion siemienia lnianego
- syrop klonowy
Jak to zrobić?
* Wsyp szklankę płatków owsianych do garnuszka i zalej szklanką mleka, dodaj szczyptę soli. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 3-5 minut mieszająć, aby płatki wchłonęły mleko.
* Gruszkę umyj, obierz i pokrój na cieniutkie plasterki (można użyć długiego oka na tarce).
* Gruszkę, orzechy i siemię lniane dodaj do owsianki. Polej syropem klonowym i wymieszaj.
Smacznego śniadania!
O, to na pewno można nazwać zdrowym śniadaniem :) Lubię takie rozgrzewające miseczki pełne jesiennych smaków o poranku
OdpowiedzUsuńte a zdjęciu, to są nerkowce, a nie orzechy pekan ;)
OdpowiedzUsuńło jezu! Faktycznie! szybko poprawiam.. tak to jest z rana.. że co innego się myśli a co innego pisze ;)
Usuńuwielbiam takie śniadanka! a owsianka z takimi dodatkami sprawdza się idealnie w chłodne jesienne poranki:)
OdpowiedzUsuń