poniedziałek, 8 października 2012

Zdrowe Śniadanie #4: Owsianka z gruszką, syropem klonowym i orzechami nerkowca

Kolejna odsłona owsianki! Jesienny - gruszkowy pomysł na zdrowe i smaczne śniadanie!



Składniki:
  • pół szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • szklanka mleka
  • gruszka
  • garść orzechów pekan
  • łyżka nasion siemienia lnianego
  • syrop klonowy


Jak to zrobić?

Wsyp szklankę płatków owsianych do garnuszka i zalej szklanką mleka, dodaj szczyptę soli. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 3-5 minut mieszająć, aby płatki wchłonęły mleko.

* Gruszkę umyj, obierz i pokrój na cieniutkie plasterki (można użyć długiego oka na tarce).

* Gruszkę, orzechy i siemię lniane dodaj do owsianki. Polej syropem klonowym i wymieszaj.

Smacznego śniadania!

4 komentarze:

  1. O, to na pewno można nazwać zdrowym śniadaniem :) Lubię takie rozgrzewające miseczki pełne jesiennych smaków o poranku

    OdpowiedzUsuń
  2. te a zdjęciu, to są nerkowce, a nie orzechy pekan ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ło jezu! Faktycznie! szybko poprawiam.. tak to jest z rana.. że co innego się myśli a co innego pisze ;)

      Usuń
  3. uwielbiam takie śniadanka! a owsianka z takimi dodatkami sprawdza się idealnie w chłodne jesienne poranki:)

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic