Składniki:
- garść płatków owsianych
- garść błonnika w słupkach (ja używam Wysoki Błonnik cynamonowo-jabłkowe z Good Food)
- pół szklanki otrąb żytnich
- pół garści mieszanki pestek słonecznika i dyni
- łyżka siemienia lnianego
- kilka owoców suszonej żurawiny
- kilka płatków kokosowych (polecam z Bionica dostępne w Piotrze i Pawle)
- szczypta sproszkowanego kardamonu i cynamonu (według uznania)
- łyżka miodu gryczanego
- kefir naturalny
Jak to zrobić?
* Wymieszać wszystko razem!
Polecam zwrócić uwagę na skład kefiru: prawdziwy kefir składa się tylko z mleka i żywych kultur bakterii (szerzej w książce K. Bosackiej i M. Kozłowskiej-Wojciechowskiej "Czy wiesz, co jesz?"). Do moich sprawdzonych kefirów należy kefir naturalny Bakoma oraz kefir Robico.
Kiedy kupuję miód także zwracam uwagę na etykietę, a dokładniej na to czy jest to mieszanka miodów z UE, czy spoza UE. Mieszankę spoza UE radzę omijać, ponieważ są to miody pochodzące przede wszystkim z Chin (szerzej w książce K. Bosackiej i M. Kozłowskiej-Wojciechowskiej "Czy wiesz, co jesz?").
Przepysznie i pięknie! Bardzo smaczny przepis!
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny u mnie :)
OdpowiedzUsuńJak ja lubię kulinarne blogi! Są dla mnie niewyczerpaną skarbnicą wiedzy i inspiracji :)