Składniki:
- 75g miękkiego masła
- 4 dojrzałe rozgniecione banany (ja użyłam tylko dwa i ciasto również było pyszne)
- 160g cukru trzcinowego
- 1 jajko
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 170g mąki (polecam pełnoziarnistą)
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
Jak to zrobić?
- Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
- Prostokątną formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
- W misce rozgnieść widelcem banany. Wymieszać z masłem, cukrem, jajkiem i ekstraktem waniliowym.
- W osobnym pojemniku wymieszać mąkę, sodę i sól.
- Dodać suche składniki do masy bananowej i wymieszać.
- Pokruszone kawałki czekolady obtoczyć w mące i wrzucić do ciasta.
- Przelać ciasto do formy i piec około 1 godziny.
- Po upieczeniu ostudzić na formie i podać. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz